fbpx
Сьогодні
14:59 25 Січ 2023

У середу військові рф і рб відпрацьовують висадку десанту

25 січня у білорусі  відпрацьовують висадку десанту в рамках спільних навчань російських та білоруських військових. Українські прикордонники наразі не фіксують якихось заходів поблизу кордону з нашою країною.

Про  це зазначають моніторинговий проєкт "Беларускі Гаюн" та речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі УП, пише Рубрика.

Аналітики "Гаюна" підкреслюють, що це штатна ситуація, військової агресії з території білорусі проти України не фіксується.

Так з 12:00 за мінським часом (11 за Києвом -ред.) у небі над Брестом і Брестським районом літає військово-транспортний літак Іл-76. Про ці польоти ще вранці попереджав тг-канал Брестського облвиконкому.

За інформацією виконкому, з літака Іл-76 відбуватиметься штатне десантування бійців 38-ї десантно-штурмової бригади збройних сил рб. Літак злітатиме з аеропорту "Брест" і здійснюватиме десантування парашутистів на полігон "Брестський".

Також наразі на полігоні "Ружанський" відбувається розіграш практичних дій авіаційного компонента регіонального угруповання військ рб і рф, зазначає "Гаюн".

"Ситуація штатна. Військової агресії рф/рб з території рб проти України не фіксується. Продовжуємо стежити за розвитком ситуації", – йдеться у повідомленні.

Демченко зазначив: "В білорусі тривають льотно-тактичні навчання із авіаційними підрозділами збройних сил рб і рф, які почалися 16 січня. Наскільки відомо, в рамках навчань має відпрацьовуватися низка елементів з підвищення оперативної сумісності. Сили оборони України активно відстежують ситуацію, що відбувається на території білорусі. І можу зазначити, що на даний час заходів поблизу державного кордону з нашою країною пов'язаних з відпрацюванням цих навчань нами поки не фіксувалося".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: