fbpx
Сьогодні
08:43 25 Січ 2023

Генштаб: на Донеччині ЗСУ відбили атаки військ рф біля 8 населених пунктів, збили 1 літак та 3 гвинтокрили окупантів

Минулої доби українські Сили оборони на Донеччині та Луганщині відбили атаки російських загарбників в районах 8 населених пунктів та авіація Сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження противника.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook Генерального штабу ЗСУ.

Успіхи українських військових

У військовому командуванні повідомили, що підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів:

  • Білогорівка Луганської області,
  • Роздолівка, Красна Гора, Бахмут, Новобахмутівка, Красногорівка, Мар'їнка і Чарівне на Донеччині.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 8 ударів по районах зосередження противника, а також 3 удари по його позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Українські захисники знищили:

  • СУ-25,
  • 3 ударних російських вертольоти КА-52,
  • 3 БПЛА типу "Орлан",
  • 1 – типу "Мерлін",
  • 1 – типу "Ланцет".

Окрім того, артилеристи та ракетники уразили пункт управління противника та 9 районів зосередження загарбників.

Атаки російських загарбників

У Генштабі наголосили, що "протягом доби противник завдав 4 ракетних та 26 авіаційних ударів. Також здійснив понад 100 обстрілів із РСЗВ".

Окрім того. за даними командування, високою є загроза російських авіаційних та ракетних ударів на всій території України.

Ситуація на напрямках фронта

Ворог, зазнаючи численних втрат, все ж не припиняє наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

На Куп'янському, Запорізькому та Херсонському – обороняється.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак наступальних угруповань противника не виявлено. Обстрілів зазнали райони понад 40 населених пунктів.

Серед них – Хрінівка та Карповичі Чернігівської області, Глухів, Бояро-Лежачі, Атинське, Соляники та Павлівка Сумської області, а також Гатище, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Бударки та Дворічна на Харківщині.

  • На Куп'янському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Вільшана, Синьківка, Іванівка, Котлярівка, Табаївка Харківської області, а також Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині.
  • На Лиманському напрямку вогневого ураження зазнали Макіївка, Площанка, Червонопопівка, Невське, Терни та Ямполівка Луганської області.
  • На Бахмутському напрямку під вогневий вплив ворога потрапили понад 30 населених пунктів. Зокрема – Верхньокам'янське, Спірне, Білогорівка, Краснополівка, Красна Гора, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Ступочки, Біла Гора, Курдюмівка, Дружба, Північне, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку від вогню окупантів постраждали Новобахмутівка, Бердичі, Орлівка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Новомихайлівка та Михайлівка на Донеччині.
  • На Новопавлівському напрямку обстріляні Новоукраїнка, Вугледар, Пречистівка, Нескучне, Богоявленка, Велика Новосілка, Золота Нива та Микільське Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках від танкового та артилерійського вогню постраждали райони понад 40 населених пунктів.

Серед них – Староукраїнка, Залізничне, Мала Токмачка і Новоандріївка Запорізької області, а також Золота Балка, Михайлівка, Новоберислав, Одрадокам'янка, Іванівка, Велетенське Херсонської області та місто Херсон, де загарбники обстріляли пологовий будинок, школу та поліклініку.

У Генштабі повідомили, що окупанти вивозять медичне обладнання центральної міської лікарні Каховки до міста Генічеськ Херсонської області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: