fbpx
Сьогодні
20:32 25 Січ 2023

Данілов заявив, що лукашенко розуміє, що у разі вступу у війну не втримає білорусь у сучасному стані

Фото: Радіо Свобода

Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко розуміє, що у разі участі в активній фазі війни, йому не вдасться утримати білорусь у сучасному стані, тому намагається уникнути цього.

Таку думку в ефірі телемарафону висловив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

"Те, що стосується білорусі – непроста ситуація, вона знаходиться під окупацією росії вже певний період часу. Звичайно російське керівництво примушує лукашенка взяти участь в активній фазі війни, він як людина, можна по-різному говорити, але має розум, тому що з 1994 року утримувати посаду, яку він на сьогодні має, чи не має – це вже визначати білоруському народу – він розуміє, що якщо з його боку не дай Боже, буде прийняте таке рішення, то в такому вигляді, в якому є на сьогодні білорусь, буде вкрай складно утримати", – сказав Данілов.

Він додав, що якщо росія наважиться повторно наступати з території білорусі, українські військові обов'язково захищатимуть країну.

Крім того, Данілов прогнозує, що найближчим часом може бути багато інформаційних атак на Україну, але наша країна має таких партнерів і міжнародну підтримку, що шансів у росії виграти війну – нуль.

Данілов також додав, що росія готується до наступу за місяць-два.

"В них відбувається максимальна концентрація, вони зараз готуються до наступу, для нас це не є несподіванкою, ми розуміємо, що вони найближчим часом (місяць, півтора, два, а може менше) будуть починати свої активні дії. Задіяні всі максимально ресурси, які в них є на території російської федерації, продовжує працювати п'яте управління ФСБ на території нашої країни", – наголосив секретар РНБО.

Як повідомлялося раніше Данілов заявив, що російська федерація готується до нового наступу, першою ознакою якого є реалізація активних інформаційних заходів, спрямованих на залякування громадян.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: