fbpx
Сьогодні
15:31 22 Січ 2023

У День Соборності лідери європейських країн нагадали наскільки важливо підтримувати Україну

Фото: Shoppingpl.com

Цьогоріч, 22 січня, День соборності Україна відзначає згуртованою, як ніколи раніше, і дуже важливо цю єдність підтримати європейським державам.

Про це заявили прем'єрка Литви Інгріда Шимоніте та президентка Європарламенту Роберта Метсола, повідомляє Рубрика.

"Україна святкує День соборності більш об'єднаною, ніж будь коли. Закликаю усіх, хто підтримує Україну, теж залишатися об'єднаними, а тих, хто вагається – приєднуватися до нас і ставати на правильний бік історії. Ми маємо швидше озброювати Україну, допомагати їй вистояти, відновитися і відбудуватися", наголошує Шимоніте.

"У цей день Європа ще раз підтверджує свою підтримку України. Ми збережемо єдність – задля демократії, свободи та наших цінностей", – написала у повідомленні Метсола.

Нагадаємо, що День соборності відзначають з нагоди проголошення Акту злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки у 1919 році.

22 січня, Президент Зеленський звернувся до українців, привітавши зі святом.

Зазначимо, що прем'єр Польщі розповів, що Варшава обговорить створення меншої коаліції з країнами, які готові дати Україні частину своїх Leopard 2, без участі Німеччини, якщо Берлін так і не погодить надання Україні цих танків.

Як писала Рубрика, у цей день колишній прем'єр Великої Британії Борис Джонсон приїхав вчергове до України та відвідав на Київщині Бучу та Бородянку.

Президент під час зустрічі з Джонсоном наголосив, що Україна завжди рада вітати доброго друга та союзника нашого народу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: