fbpx
Сьогодні
Фото 11:31 22 Січ 2023

Об'єднані: українська Соборність у фото

22 січня — День Соборності України. День, коли ми згадуємо про те, що нас єднає, що дає сили і що робить нас тими, ким ми є. Українці щодня показують світові надзвичайну хоробрість. Ми доводимо, що жити на цій землі — честь. Тож ті, хто її не має, надовго тут не затримаються. Ділимося підбіркою світлин від "Рубрики", які найкраще показують нашу єдність і нашу соборність.

English version here

Війна в Україні триває вже вісім років, проте 24-го лютого вона набула нових масштабів. Вже майже рік вся територія України знаходиться під постійною загрозою ракетних обстрілів, тисячі українців загинули, ще сотні тисяч боронять свою країну. Тож найбільше про єдність знають військові. Ніщо не символізує її сьогодні краще, ніж піксель.

У 2022-му було безліч болю. З 24-го лютого й по День Соборності в Україні було оголошено 15 395 тривог. При цьому у Луганській області їх було всього дві. Друга безперервно триває вже 149-ий день. Рахувати, скільки вибухів ми чули, марно. Та щодня ми рахуємо руйнації. Росіяни руйнують наші будинки. Ми ж разом стаємо до роботи й розбираємо завали і відбудовуємо нове.

зруйновані будинки

Подружжя на тлі свого зруйнованого будинку.

завали

Чернігівщина

Волонтери, що приїхали на Чернігівщину розбирати численні завали в деокупованих селах.

волонтери

Київ

Більше про єднання ми дізналися й тоді, коли почали ділитися одне з одним одягом, їжею і навіть власними будинками. Зараз в Україні 4,9 мільйонів вимушених переселенців. Гуманітарну допомогу вимушено переміщеним людям давав бізнес, небайдужі іноземці і, найголовніше, інші українці. Склади з одягом та іграшками, автівки, набиті коробками з гуманітаркою та польові кухні — ми точно вміємо допомагати одне одному.

допомога людям

хто годує переселенців

польова кухня

діти війни

одяг для переселенців

гуманітарна допомога

Та ділилися ми не лише речами. Ми ділились і ділимось кров'ю. У цій війні поранення отримують і військові, і цивільні. Кров вцілілих рятує. І їм не потрібно це повторювати.

здати кров

забір крові

Попри все, ми знаходимо в собі сили радіти. Чого лише варті щасливі діти на звільненій Київщині, до яких приїхали волонтери, щоб безкоштовно стригти, робити манікюр і масажі всім охочим бодай трохи перезавантажитись і відпочити.

хлопчик

Б'юті волонтери

Хай там що, а перемога за нами. Адже ми вміємо те, чого не вміє ворог — любити і ділитися своєю любов'ю. Хоча для росії, безумовно, ми готуємо тільки помсту.

коктейль молотова

В одному з дворів готують коктейлі Молотова.

коктейлі Молотова

весілля військових

Та сама любов, про яку йшлося вище.

3
798

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: