fbpx
Сьогодні
10:43 19 Січ 2023

ЗМІ: Франція розглядає можливість надати Україні свої основні бойові танки Leclerc

Фото: Wikipedia

У Парижі розглядають таку можливість як надання Україні французьких бойових танків Leclerc, але рішення з цього питання поки ще не прийняли.

Про це пише ЄП, посилаючись на Politico.

У виданні зазначили, що французи розглядають можливість відправки в Україну власних танків Leclerc, щоб забезпечити Берлін спільною платформою для танкових поставок.

"Це складне питання, яке ще не вирішене в Парижі. Але ми думаємо над цим", – сказав французький чиновник. Також він згадав про майбутню зустріч у неділю.

"Побачимо, що буде вирішено на спільному засіданні французько-німецького кабінету міністрів", – сказав французький чиновник.

Одне з німецьких видань повідомило, що канцлер Німеччини Олаф Шольц у телефонній розмові з президентом США Джо Байденом казав, що дасть згоду на постачання німецьких танків Leopard 2 Україні. При умові, якщо Вашингтон також ухвалить рішення про постачання своїх танків Abrams.

У Пентагоні раніше пояснювали, що головна причина, через яку Штати наразі утримуються від передання Україні танків Abrams, полягає у складності їхнього обслуговування в умовах бойових дій. А також необхідності підготовки військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: