fbpx
Сьогодні
10:23 19 Січ 2023

У британській розвідці припускають, що росія може використати у війні новітні танки Т-14

Фото: З відкритих джерел

Можливість перекинути в Україну невелику кількість своїх нових основних бойових танків Т-14 "Армата", ймовірно розглядає російська федерація, перед усім, щоб зробити пропагандистський акцент.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міністерства оборони Великої Британії станом на 19 січня.

Британські розвідники згадали супутниковий знімок полігону на півдні рф, який був зроблений у грудні 2022 року, де було видно Т-14. Це місце росіяни використовують для розгортання військ у війні проти України.

Перекидання танків на південь рф відбулося після того, як російські пропагандистські ЗМІ заявляли, що "Армати" готують до бойового застосування в Україні. Проте незрозуміло, чи з'явилися танки на фронті.

"Будь-яке розгортання Т-14, імовірно, буде ризикованим рішенням для росії. 11 років розроблення програми супроводжувалися затримками, скороченням запланованого розміру парку та повідомленнями про проблеми з виробництвом", так вважає британська розвідка.

Додатковим викликом для росії, як пише британське відомство, є налагодження логістичного ланцюга для обслуговування Т-14, оскільки він більший і важчий за інші російські танки.

"Якщо росія розгорне Т-14, то, швидше за все, в пропагандистських цілях. Виробництво, ймовірно, [було] лише в кількох десятках. Командири навряд чи довірятимуть машині в бою", підкреслили у британській розвідці.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: