fbpx
Сьогодні
13:33 18 Січ 2023

У розвідці вважають, що росія готується до нової хвилі мобілізації, причому вона торкнеться тепер і жителів Москви

English version here

У росії готуються до нової хвилі мобілізації, зокрема увага буде приділена центральним регіонам рф, у тому числі військкомати націлені на жителів Москви.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Головне управління розвідки Міноборони України.

У розвідці зазначили, що у російській столиці влада фактично вводить заборону на зібрання груп на понад 20 людей.

Повідомляють, що у Москві формуються "добровільні" групи з 3-5 людей для патрулювання центральних вулиць, площ, місць поблизу станцій метро та великих торгових центрів, додали у ГУР.

Завданням цих груп є запобігання можливому скупченню людей задля недопущення можливих протестних акцій. Згідно з отриманими інструкціями, "підозрілими" вважаються будь-які групи, які складаються з понад 20 осіб.

У відомстві вважають, що під час нової хвилі мобілізації в росії буде підвищена увага до населення "центральних регіонів". Зокрема, на московські підприємства прибувають групи співробітників військкоматів для проведення агітаційних заходів серед працівників.

Розвідка зазначає, що ці заходи супроводжують моральним тиском та залякуванням людей. Військкомів найбільше цікавлять чоловіки віком 40-55 років, які відслужили строкову службу в армії та мають певні військові спеціальності

Також у росії посилюють агітаційну роботу, спрямовану на іноземних громадян, зокрема на мігрантів з колишніх республік СРСР.

"Чоловікам призовного віку, які звертаються в органи влади для отримання громадянства рф, пропонується підписати контракт на проходження військової служби. Після цього питання надання громадянства вирішується автоматично", розповідають розвідники.

Мобілізація в російській федерації

Нагадаємо, що наприкінці листопада 2023 року в Генштабі ЗСУ повідомляли, що на території росії тривають підготовчі заходи до проведення чергової хвилі мобілізації. Вона запланована на січень-лютий 2023 року.

А в грудні Генштаб зазначив, що у військових комісаріатах на тимчасово окупованій території Криму росіяни вже сформували списки людей, які підлягають призову за мобілізацією в січні 2023 року.

На початку січня 2023 року представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький заявив, що росія хоче мобілізувати ще 500 тисяч людей у січні.

Офіційно ж міністр оборони рф сергій шойгу 28 жовтня 2022 року відзвітував президенту росії володимиру путіну про завершення заходів так званої часткової мобілізації.

За час її проведення росії вдалося набрати до армії 300 тисяч людей, а інших мобілізаційних завдань "не планується".

Натомість президент Володимир Зеленський заявив, що та хвиля мобілізації в росії, про завершення якої оголосили 28 жовтня, насправді може бути не останньою.

Як здатися в полон та не воювати проти України?

Здаватися в полон безпечно після попереднього обговорення умов капітуляції з уповноваженими представниками українського командування.

Це можна зробити, зателефонувавши на гарячу лінію проєкту "Хочу жити":

  • +38 066 580 34 98;
  • +38 093 119 29 84 (цілодобово),
  • або через чат-бот "Хочу жити".
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: