fbpx
Сьогодні
17:25 18 Січ 2023

У Норвезькому морі компанія Equinor відкрила велике родовище газу

Фото: GettyImage

Велике родовище газу на шельфі в Норвезькому морі відкрила норвезька енергетична компанія Equinor.

Про це пише Рубрика з посиланням на енергетичну компанію Equinor.

Як зазначає пресслужба компанії, орієнтовні поклади газового родовища становлять від 2 млрд до 11 млрд кубометрів. Компанія підкреслює, що це перша така знахідка, зроблена на норвезькому континентальному шельфі у 2023 році. Крім того, це перші свердловини, які пробурили згідно з ліцензією на видобуток під управлінням Equinor, отриманою у 2020 році.

Крім того, компанія повідомила, що родовище розташоване неподалік від наявної газовидобувної інфраструктури, тому його можна достатньо швидко ввести в експлуатацію.

"Нам потрібно знайти більше газу на NCS. Відкриття поблизу існуючої інфраструктури вимагає меншого обсягу для комерційного розвитку та може бути швидко запущено з низькими викидами CO2. Разом з нашими партнерами ми розглянемо можливість прив'язки цього відкриття до Irpa, для якої ми нещодавно подали план розробки та експлуатації", – розповів Грете Б. Хааланд, старший віцепрезидент Equinor з розвідки та видобутку на півночі.

У пресрелізі компанія нагадала, що Irpa – це підводна розробка, яка пов'язана з платформою Aastad Hansteen. Вона подовжить термін служби Aasta Hansteen на сім років і сприятиме більшій активності на базі постачання в Саннесшеен, вертолітній базі в Брьоннойсунді та в організації операцій у Харстаді.

Довідка

У рамках санкцій проти росії Норвегія запровадила обмеження цін на рівні 60 доларів за барель сирої російської нафти.

"Нафтогаз" хоче отримати газ з Норвегії за спеціальними умовами оплати.

Норвегія профінансує закупівлю газу для України на 200 млн доларів через ЄБРР.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: