fbpx
Сьогодні
17:08 18 Січ 2023

У містах рф почали з'являтися стихійні меморіали в пам'ять про загиблих в Дніпрі

Стихійні меморіали в пам'ять про людей, які загинули внаслідок російської атаки на Дніпро, де загинули 45 людей, почали з'являтися у містах росії.

Про це пише Рубрика з посиланням на видання Meduza.

Зокрема, у Краснодарі стихійний меморіал з'явився біля пам'ятника поету Тарасу Шевченку. До нього люди приносили квіти, свічки та дитячі іграшки. Біля пам'ятника поставили фотографію зруйнованого будинку.

У Санкт-Петербурзі стихійний меморіал теж з'явився біля пам'ятника Шевченку: поруч із ним петербуржці свічками виклали слово "Дніпро".

У Єкатеринбурзі меморіал у пам'ять про загиблих у Дніпрі з'явився біля пам'ятника жертвам політичних репресій.

Жителі Москви приносили квіти, свічки та іграшки до пам'ятника Лесі Українки. Проте у ніч на 18 січня стихійний меморіал прибрали співробітники комунальних служб.

В Москві біля стихійного меморіалу чергує поліцейський автозак. За даними "ОВД-Инфо", напередодні поліцейські затримали чотирьох осіб.

Одному з них закидають дрібне хуліганство, його залишили у відділі поліції до ранку. Що сталося з іншими затриманими, невідомо.

"Весна" повідомляє, що після затримань біля першого меморіалу жителі Москви стали приносити квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку.

 

Довідка

Вибухи в Дніпрі пролунали під час масованої російської атаки на Україну 14 січня. росіяни влучили в багатоквартирний будинок.

За словами заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, в ураженій дев'ятиповерхівці було 16 під'їздів і проживали приблизно 1700 мешканців.

Пошуково-рятувальні роботи тривали 69 годин й 17 січня о 13:00 їх було завершено.

Як писала Рубрика, 28 постраждалих внаслідок російського ракетного удару по багатоповерхівці у Дніпрі перебувають у лікарнях, 10 із них – у важкому стані. 

 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: