fbpx
Сьогодні
16:23 17 Січ 2023

Розвідка України поки не фіксує ознак створення ударного угруповання в білорусі

Фото: GettyImage

Воєнна розвідка України спостерігає за російськими військами на території білорусі і не фіксує там ознак створення ударного угруповання.

Про це сказав представник ГУР МО України Андрій Черняк, передає ГУР.

«За даними української воєнної розвідки, ймовірність вторгнення російських окупаційних військ із території білорусі в найближчі тижні залишається низькою», – сказав Черняк.

Він пояснив, що існує певний механізм оцінки загроз, є певні маркери, за якими можна оцінити ймовірність тієї чи іншої дії.

«Ми постійно стежимо за будь-якими змінами ситуації в білорусі. Сьогодні воєнна розвідка України не фіксує на території білорусі ознак створення ударного угруповання», – запевнив Черняк.

За словами представника ГУР МО України, російська армія в білорусі здійснює завдання ударів по мирних містах та цивільній інфраструктурі України, проводить навчання та готує мобілізованих. Потім цих мобілізованих перекидають у зону бойових дій. «Розмови про можливе вторгнення в Україну з боку білорусі – це спроба відтягнути наші війська від зони бойових дій", – заявив Черняк.

Він поінформував, що воєнна розвідка України відслідковує те, що відбувається на території рб. "Нам доводиться вести в білорусі розвідку – ми цього не приховуємо. У разі вторгнення сили окупантів буде знищено", – підсумував представник воєнної розвідки України.

Довідка

Міноборони білорусі зазначило сьогодні, що в понеділок, 16 січня, стартували спільні льотно-тактичні навчання авіаційних підрозділів збройних сил білорусі та росії, які входять до складу авіаційного компоненту регіонального угруповання військ (сил).

У ході навчань планується відпрацювати широкий спектр питань, зокрема: ведення повітряної розвідки; спільне патрулювання повітряного простору вздовж державного кордону; авіаційна підтримка угруповань військ; висадка тактичного повітряного десанту; доставка вантажів та евакуація поранених.

Для забезпечення проведення навчання задіяні всі аеродроми та полігони ВПС та військ ППО збройних сил білорусі. Очікується, що навчання триватимуть до 1 лютого.

Ці навчання привернули особливу увагу через побоювання, що білорусь може брати безпосередню участь у новому російському наступі на Україну.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: