fbpx
Сьогодні
19:08 16 Січ 2023

У Генштабі застерігають, що загроза ударів по Україні з території білорусі зростає

Фото: Getty Images

Під приводом військових навчань рф посилила присутність своєї авіації у білорусі. Через це загроза ударів з території рб по Україні зростає.

Про це пише Рубрика з посиланням на Генштаб ЗСУ у Facebook.

Українське військове командування нагадало, що сьогодні, 16 січня, на території білорусі розпочалися спільні льотно-тактичні навчання авіаційних підрозділів Збройних сил білорусі та росії. У тренуваннях беруть участь бойові літаки обох країн.

"Таким чином, під виглядом спільного навчання противник посилив бойове авіаційне угруповання в білорусі. З огляду на це зростає загроза завдання ракетно-авіаційних ударів саме з повітряного простору білорусі", – зазначають у Генштабі.

Довідка

Раніше стало відомо, що у білорусі до 1 квітня 2023 року продовжили заборону на польоти над південною частиною країни для цивільної авіації. Тому загроза завдання ударів по Україні звідти зберігається.

За словами заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексія Громова, росія перекидає авіацію до білорусі, тому загроза завдання ударів звідти зростає.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: