fbpx
Сьогодні
18:00 13 Січ 2023

"Досить травити Кривий Ріг" представила буклет про загрози життю та здоровʼю українців спричинені війною

English version here

ЄС підтримує зусилля громадянського суспільства щодо інформування громадян України про загрози здоров'ю та життю спричинені повномасштабною російською агресією.

Як пише Рубрика, прочитати буклет також можна на сайті організації https://dtkr.com.ua/himichni-ta-radiaczijni-zagrozy-vijny/

ГС

Спеціалісти ГС "Досить труїти Кривий Ріг" разом з фахівцями з екологічної безпеки розробили поради про те, як убезпечити себе у випадку хімічної та радіаційної загрози, а також про безпеку використання води у надзвичайних умовах. В одному буклеті зібрано інформацію про те, як розпізнати певні гази, як захиститися від отруєння ними та надати першу допомогу при ураженні, викладено алгоритм дій під час радіаційного забруднення. Також сформульовано поради щодо дій у випадку повної відсутності питної води: звідки її можна взяти та як очистити. Волонтери та партнери ДТКР поширюють буклети у деокупованих громадах та тих, що знаходяться найближче до зони бойових дій. Цей проект став можливим завдяки фінансуванню Європейського Союзу.

ГС

"росія продовжує використовувати методи тероризму у війні проти України. У таких обставинах люди мають знати, як убезпечити себе від різних техногенних загроз та допомогти ближнім. Ми поширюємо таку інформацію в електронному форматі та у друкованому вигляді для тих, у кого немає доступу до інтернет мережі", – еколог ДТКР, Анна Амбросова.

"Ми раді підтримувати ініціативи громадянського суспільства щодо інформування громадян України про загрози здоров'ю і життю спричинені повномасштабною російською агресією та щодо формування у суспільстві знань про прості способи захисту себе і своїх родин" – зауважила Ольга Сімак, координаторка сектору "Навколишнє середовище" Представництва ЄС в Україні.

ГС "Досить труїти Кривий Ріг" реалізує проект "Громадський контроль – спосіб захисту навколишнього середовища та підвищення якості життя" за фінансової підтримки Європейського Союзу. Він має на меті захистити екологічні права українців та був переформатований до нових реалій, які виникли у зв'язку з повномасштабною військовою агресією росії проти України. Однією зі змін став ухил на боротьбу за екологічну безпеку українців у зв'язку з незаконними діями росії.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: