fbpx
Сьогодні
19:53 11 Січ 2023

В Єврокомісії вважають, що рф має виплатити Україні репарації за екоцид

Виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Франс Тіммерманс заявив, що росія має виплатити репарації за екоцид.

Про це повідомляє BNR.

"Україна має зібрати докази злочинів росії проти природи та довкілля, щоб змусити росію виплатити репарації за цей екоцид", – сказав Тіммерманс європейському репортеру Герт Ян Хану.

Тіммерманс закликав українців все прискіпливо фіксувати.

"Ви повинні змусити їх відшкодувати збитки, а це можливо лише в тому випадку, якщо ви належним чином зафіксували факти та докази", – акцентував він.

За його словами, зараз над цим ведеться копітка робота, і ЄС також хоче підтримати Україну в цьому. Він наголосив, що завдані війною збитки українській флорі й фауні "сягають мільярдів".

"Після Другої світової війни в правовій системі також відкрилося нове поле – геноцид. Злочини проти людства. І я думаю, що на даному етапі нашого розвитку ми також повинні звернути увагу на дії, які призводять до екоциду. Злочини, які безпосередньо впливають на виживання нашого виду. Їм потрібно приділяти більше уваги і ставитися до них набагато серйозніше, ніж це було в минулому", – зазначив він.

Довідка

Під час зустрічі в Києві Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та виконавчий віцепрезидент Європейської комісії з питань Європейського зеленого курсу Франс Тіммерманс обговорили енергетичну стійкість України та зниження впливу росії на енергетичний сектор Європейського Союзу.

Рубрика:
Екологія Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: