fbpx
Сьогодні
10:29 11 Січ 2023

Українські Збройні сили запевняють, що донецький Соледар окупанти не захопили

Фото: AFP via Getty Images

Збройні сили України не дають окупантам захопити Соледар на Донеччині, попри заяви загарбників про взяття міста, інформація росіян не відповідають дійсності.

Про це повідомив речник Східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий у коментарі "Суспільному".

"Росіяни кажуть, що Соледар під їхнім контролем, – це неправда. Деталі, у зведенні Генштабу, чекайте", зазначив речник.

Уночі пресслужба власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина опублікувала фото нібито з соляної шахти Соледара. А також повідомила, що нібито вся територія міста взята під контроль їхніми бійцями.

В Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ назвали цю інформацію ворожою інформаційно-психологічною операцією.

"Схоже на те, що місце знаходження Пригожина не відповідає дійсності, і він не в Соледарських шахтах. Елемент ІПСО від пригожинських піарщиків, який спрямований на внутрішню аудиторію, щоб хоч якось виправдати шалені втрати серед зеків", зазначили у повідомленні управління.

Довідка

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр ввечері, 10 січня, наголосила, що тривають важкі бої за утримання Соледара Донецької області, ворог штурмує місто, не зважаючи на великі втрати.

Видання CNN, яке поспілкувалося з військовослужбовцем 46 аеромобільної бригади, написало, що у Соледарі ситуація критична, а кількість загиблих настільки велика, що "ніхто не рахує".

Аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що російські війська не захопили весь Соледар, але навіть у випадку його захоплення Бахмут не опиниться в оточенні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: