fbpx
Сьогодні
11:52 11 Січ 2023

У донецькому Соледарі отримав важке поранення український актор Лінартович

Фото: Андрій Цаплієнко / Телеграм

Отримав поранення у боях за Соледар на Донеччині військовослужбовць Збройних сил України Дмитро Лінартович, який у мирний час був актором кіно, театру та дубляжу.

Про це повідомили на сторінці фільму "Обмін" у Facebook, у якому на цей момент воїн зіграв одну з головних ролей.

"Дмитро Лінартович-виконавець ролі "Моцарта". Друзі! Наш Дмитро отримав важке поранення у боях за Соледар. Розвідник 46 ОДШБ. Потрібна допомога", зазначили у повідомленні.

Його батько, актор та режисер Костянтин Лінартович розповів, що Дмитро отримав важку контузію та осколкове поранення. На сьогодні він перебуває на лікуванні.

"Дмитрові зараз важко, але він козак! Молімося, щоб Бог допоміг йому одужати і щоб наша країна звільнилася від московського фашизму! Слава Героям! Дмитро завжди каже: МИ ПЕРЕМОЖЕМО! І так буде, бо з нами Бог!", написав пізніше батько актора.

Пізніше на сторінці Лінартовича з'явилося відео з його евакуації під час поранення.

"Вітаю, друзі. Я український актор Дмитро Лінартович. В Соледарі. 300-й. Пам'ятайте, що ми на богом даній землі, нас ніколи не зламати. Ми перемагаємо. Слава Україні!", наголосив важкопоранений актор на камеру.

Нагадаємо, що зірка фільмів "Той Хто Пройшов Крізь Вогонь", "Толока", "Гетьман" та "Обмін" Дмитро Лінартович пішов добровольцем на фронт від самого початку повномасштабної війни у лютому 2022 року.

Актор служить розвідником у 46-му окремому десантно-штурмовому батальйоні.

Близько місяця тому він опублікував у соціальних мережах фото з однієї з найгарячіших точок України – Бахмуту.

"Бахмут. Вуличні бої. Міномети. І пам'ятайте – Ми перемагаємо", – підписав він тоді знімок.

Подруга Лінартовича, поетка та ведуча "Емігрантського радіо" Злата-Зоряна Паламарчук з дозволу батька пораненого розмістила у фейсбуці номери карток актора, на які можна відправляти фінансову допомогу.

Рубрика:
Події Шоу-біз

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: