fbpx
Сьогодні
10:17 11 Січ 2023

У британській розвідці оцінили чи становить загрозу нове розгортання авіації рф у Білорусі

Нове розгортання російської авіації не є підготовкою до будь-яких додаткових наступальних операцій проти України та і значна кількість військ рф, що знаходяться у Білорусі, навряд чи становлять реальну наступальну силу проти України.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 11 січня.

Британські розвідники нагадують, що 8 січня 2023 року міністерство оборони Білорусі оголосило про проведення спільних російсько-білоруських тактичних льотних навчань. Вони відбудуться на території країни з 16 січня по 1 лютого 2023 року.

Станом на 8 січня 2023 року авіалюбителі зафіксували прибуття загалом 12 вертольотів підтримки Мі-8 та ударних вертольотів Мі-24 і Ка-52.

Деякі з них з маркуванням "Z" приземлилися на авіабазі в Мачулищах під Мінськом.

"Нове розгортання російської авіації в Білорусі, швидше за все, є справжніми навчаннями, а не підготовкою до будь-яких додаткових наступальних операцій проти України.

Хоча Росія утримує значну кількість військ у Білорусі, вони здебільшого задіяні у навчаннях. Вони навряд чи становлять реальну наступальну силу", наголошують у огляді.

Нагадаємо, напередодні британська розвідка повідомляла, що російські війська посилили тиск на Бахмут, однак вони навряд чи оточать місто, де тривають запеклі бої, найближчим часом.

Довідка

Нагадаємо, що 9 січня президент України Володимир Зеленський повідомив, що Збройні сили в Соледарі Донецької області виграли для України додатковий час та додаткові сили.

Увечері 10 січня речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий повідомив, що Сили оборони працюють на максимальне виснаження російських військ біля Соледара на Бахмутському напрямку, щоби навіть мінімальні успіхи ворога стали його поразкою.

Своєю чергою заступниця міністра оборони Ганна Маляр ввечері, 10 січня, наголосила, що тривають важкі бої за утримання Соледара Донецької області, ворог штурмує місто, не зважаючи на великі втрати.

Видання CNN, яке поспілкувалося з військовослужбовцем 46 аеромобільної бригади, написало, що у Соледарі ситуація критична, а кількість загиблих настільки велика, що "ніхто не рахує".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: