fbpx
Сьогодні
14:17 11 Січ 2023

Майже 250 разів російська війська обстріляли українські позиції на Бахмутському напрямку, - Череватий

Упродовж доби на Бахмутському напрямку українські військові зазнали 249 обстрілів з боку російських загарбників упродовж доби.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону сказав речник Східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий, інформує Рубрика.

"За цю добу на бахмутському фронті було 249 обстрілів різними видами артилерії", повідомив речник.

Череватий також підкреслив, що Сили оборони постійно знищують ворожі склади артилерії та паливно-мастильних матеріалів. Через це агресори змушені віддаляти місця розвантаження снарядів не ближче 100 км від передової.

"Ми працюємо над тим, щоб у них було менше можливості вражати більшу площу наших позицій і постійно мати доступ до снарядів", підкреслив представник Східного угруповання.

Речник також підтвердив, що продовжуються важкі бої за Соледар, там складна ситуація, але контрольована.

"Там зараз ідуть важкі бої… Там складна обстановка, але ситуація на контролі у керівництва Збройних сил, Головнокомандувача, керівництва Східного угрупування військ.

Зараз йде потужна робота над тим, щоб ухвалити максимально ефективні управлінські рішення, які дозволять стабілізувати там ситуацію і заподіяти максимальну шкоду ворогу з мінімальними втратами для нас", – підкреслив Череватий.

Представник Східного угруповання зазначив, що українські захисники Соледара не дають ворогу ні зробити оточення, ні вийти в тил та оперативний простір.

Як писала Рубрика, у Збройних силах України спростували заяви російських військових про нібито захоплення ними міста Соледар Донецької області.

Довідка

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр ввечері, 10 січня, наголосила, що тривають важкі бої за утримання Соледара Донецької області, ворог штурмує місто, не зважаючи на великі втрати.

Видання CNN, яке поспілкувалося з військовослужбовцем 46 аеромобільної бригади, написало, що у Соледарі ситуація критична, а кількість загиблих настільки велика, що "ніхто не рахує".

Аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що російські війська не захопили весь Соледар, але навіть у випадку його захоплення Бахмут не опиниться в оточенні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: