fbpx
Сьогодні
20:58 08 Січ 2023

У Вірменії десятки людей приїхали пікетувати російську військову базу: є затримані

У місті Гюмрі вірменські активісти позапарламентського блоку "Національно-демократичний полюс" влаштували пікет біля російської військової бази. Частину мітингувальників затримали.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на "Радіо Азатутюн".

Учасники акції протестують проти блокади Нагірного Карабаху, в якій активісти руху також звинувачують миротворчий контингент рф. Спочатку вони планували оточити російську базу та назвали свою акцію "Блокада заради виходу з блокади".

Протестувальники вимагали, щоб російські миротворці, які взяли на себе відповідальність за безперебійну роботу Лачинського коридору в обидві сторони та виконання зобов'язань згідно з тристоронньою заявою від 9 листопада 2020 року.

Учасники акції заявили, що Вірменія має вийти з ОДКБ та сказати "ні російській окупації".

Представники поліції, що прибули з Єревану до Гюмрі не давали учасникам акції наблизитися до вулиці, де розташована військова частина, та заявили, що акція незаконна. Коли акція все ж продовжилася біля меморіального комплексу "Мати-Вірменія", поліцейськими було затримано кілька десятків активістів.

Довідка

Нагадаємо, 12 грудня єдиний шлях, що з'єднує Нагірний Карабах з Вірменією, був заблокований групою азербайджанців, які називають себе екоактивістами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: