fbpx
Сьогодні
12:27 05 Січ 2023

В Україні запустили благодійний проєкт з естетичної медицини: як працює це рішення

English version here

Фото: Неопалимі

До проєкту залучені професійні спеціалісти та команда волонтерів, які комунікують з майбутніми пацієнтами про їхню участь, використовується новітня лазерна апаратура та якісні медичні препарати. 

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

У чому проблема?

Серед травм, які зазнають українці у загарбницькій розпочатій росією війні, значне місце посідають непобутові ушкодження шкіри, як-от опіки та рубці. Загалом у світі естетична медицина є платною послугою і коштує вкрай дорого, тож доступна далеко не всім, хто її потребує. На сьогодні вартість лікування одного пацієнта може перевищувати пів мільйона гривень. 

Яке рішення?

Український волонтерський центр спільно з Центрально-східноєвропейською асоціацією спеціалістів естетичної медицини та МОЗ запустили благодійний проєкт із естетичної медицини під назвою "Неопалимі". Його мета – забезпечити комплексне безоплатне лікування для військових, добровольців, волонтерів, цивільних та дітей, які отримали опіки та рубці внаслідок військових дій на території України.

Як це працює? 

Команда проєкту вже налагодила співпрацю з 12 клініками, де буде відбуватись процес лікування. Щоб стати пацієнтом проєкту "Неопалимі" потрібно:

  • бути військовим/волонтером/добровольцем/цивільним/дитиною;
  • мати ушкодження шкіри (опіки чи рубці) внаслідок військових дій;
  • мати підтвердження від лікаря/військово-медичної комісії про отримання непобутової травми;
  • звернутися до команди "Неопалимі" в Інстаграмі , за телефоном: (066) 906-06-14 чи на сайт, або заповнити реєстраційну форму за посиланням.

Кількість процедур лікування варіюється від тяжкості ушкоджень, але в середньому потрібно від 3 до 12 процедур для досягнення позитивних результатів. При цьому вартість лише однієї процедури (без урахування медикаментів) становить близько 1000 доларів. 

До проєкту залучені професійні спеціалісти та команда волонтерів, які комунікують з майбутніми пацієнтами про їхню участь, використовується новітня лазерна апаратура та якісні медичні препарати. Це надасть змогу брати на лікування близько 200 пацієнтів щомісяця. 

"Це необхідно не тільки з питань естетики та самооцінки, але найперше для того, щоб відновити функцію ураженої частини тіла. Щоб людина могла повернутися до повноцінного життя, не переживати через отримані ушкодження", – говорить перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комаріда. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: