fbpx
Сьогодні
09:21 03 Січ 2023

Прощання з померлим Папою Римським Бенедиктом: за першу добу прийшли 65 тисяч людей

Фото: ANSA

Попрощатися з померлим колишнім Папою Римським Бенедиктом, тіло якого перебуває у соборі Святого Петра, за першу добу прийшли 65 тисяч людей.

Про це повідомляє ANSA, пише ЄП.

Зазначають, що серед перших прощатися з понтифіком прийшли президент Італії Серджо Матарелла та прем'єрка Джорджія Мелоні.

У виданні повідомили, що черга сформувалася ще до 9 годин ранку, коли базиліку відкрили для відвідувачів.

У ній – дуже різні люди, від щирих вірян до туристів, які випадково опинилися в Римі у ці дні. Перед допуском у чергу відвідувачів перевіряють металошукачами.

Папа Бенедикт

Фото: ANSA

Людей суттєво менше, аніж під час прощання з Іоанном Павлом ІІ, коли середній час очікування у черзі складав 24 години і за усі дні прощання базиліку відвідали близько 3 млн вірян.

Проте, відвідувачів виявилося удвічі більше, ніж прогнозовані префектурою Риму 30-35 тисяч.

Як писала Рубрика, Бенедикт XVI помер в останній день 2022 року. Похорон відбудеться у четвер 5 січня. Відповідно до побажань Бенедикта він буде стриманішим, аніж зазвичай. Офіційні делегації прибудуть лише з Італії та з рідної для Бенедикта Німеччини.

Довідка

Бенедикт XVI (лат. Benedictus PP. XVI), ім'я при народженні Йозеф Алоїс Ратцінґер народився 16 квітня 1927 у Марктль-ам-Інн, Баварія, Німецька Держава.

Він став 265-м Папою Римським з 19 квітня 2005 по 28 лютого 2013. Колишній голова Католицької церкви та суверен держави Ватикан. Почесний Папа Римський.

Один із найближчих співпрацівників Івана Павла II, до обрання папою очолював Колегію кардиналів і Конгрегацію з питань віри.

Автор близько 60 книг: "Вступ до християнства", "Есхатологія", "Бог Ісуса Христа", "Християнство та Католицька Церква на зламі тисячоліть" тощо.

11 лютого 2013 року Бенедикт XVI у зверненні заявив, що зречеться Святого престолу 28 лютого того ж року. Понтифік пояснив свій крок поганим станом здоров'я.

28 лютого 2013 року Папа Бенедикт зрікся престолу. З того часу він проживав у монастирі Mater Ecclesiae, який знаходиться на території Ватикану.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: