fbpx
Сьогодні
22:23 03 Січ 2023

Близько 70% мешканців Шанхаю можуть бути інфіковані COVID-19, - ЗМІ

Близько 70% мешканців 25-мільйонного Шанхаю можуть бути інфіковані COVID-19 у результаті величезного сплеску захворюваності в Китаї.

Як передає France24, про це заявив віцепрезидент лікарні Ruijin та член Шанхайської експертної групи з питань COVID-19 Чень Ержен.

"Зараз поширення епідемії в Шанхаї дуже велике і, можливо, охопило 70% населення, що в 20-30 разів більше, ніж у квітні і травні", – зазначив він.

За словами лікаря, в його шанхайській лікарні щодня фіксується 1 600 випадків екстреної госпіталізації – вдвічі більше, ніж до зняття обмежень. При цьому, 80% з них це пацієнти, хворі на COVID-19.

Різке поширення інфекції відбулося після того, як у минулому місяці відбулося різке послаблення антикоронавірусних обмежень.

Зазначається, що Шанхай пережив виснажливу двомісячну ізоляцію навесні, під час якої понад 600 тис. жителів були інфіковані.

"Але зараз варіант Омікрон нестримно поширюється по місту, і експерти прогнозують, що пік інфікування там досягне свого апогею на початку 2023 року. В інших великих містах, включаючи Пекін, Тяньцзінь, Чунцин і Гуанчжоу, китайські чиновники у сфері охорони здоров'я припускають, що хвиля вже досягла піку", – йдеться у повідомленні.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: