fbpx
Сьогодні
21:35 01 Січ 2023

З нагоди 114-тої річниці від дня народження Бандери у Львові пройшли урочисті заходи

1 січня, з нагоди 114-ї річниці з дня народження голови проводу ОУНу Степана Бандери у Львові біля його пам'ятника відбулися урочисті заходи.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, пише Рубрика.

Учасники заходу поклали квіти до пам'ятника Степану Бандері, долучилися до спільної молитви за Україну, співали українські патріотичні пісні. Захід супроводжувала хорова капела Трембіта.

Львів Бандера захід

Фото: Максим Козицький

До вшанування долучилися представники депутатського корпусу, обласної, районної та місцевої влади, ветерани УПА, мешканці та гості Львівщини.

"Якщо завтра на зміну большевизмові прийде інша форма російського імперіялізму, то він так само насамперед звернеться всіма своїми силами проти самостійности України, на її поневолення.

Російський народ, як і досі, буде нести той імперіялізм, робитиме все, щоб тримати Україну в поневоленні. – Пророчі слова Степана Бандери. Як заповідав визначний українець, ми боремось – увесь народ стоїть за свободу, добробут української нації", зазначив очільник області.

Львів Бандера захід

Фото: Максим Козицький

Окрім того, під час заходу відзначили лауреатів премії імені Героя України Степана Бандери.

Львів Бандера захід

Фото: Максим Козицький

Довідка

Степан Андрійович Бандера народився 1 січня 1909, с. Старий Угринів, Калуський повіт, Королівство Галичини та Володимирії, Австро-Угорщина. У наш час Калуського району, Івано-Франківська область, Україна.

Помер 15 жовтня 1959, Мюнхен, Баварія, Федеративна Республіка Німеччини.

Український політичний діяч, революціонер, один із радикальних та чільних ідеологів, практиків і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття.

Після розколу Організації українських націоналістів — голова Проводу ОУН-Б. Разом з Миколою Лебедем був одним зі організаторів вбивства Броніслава Перацького за політику пацифікації та вбивства Олексія Майлова через проведення спланованого та штучного організованого голоду на українських землях 1932—1933.

Як активний діяч УВО та ОУН має законодавчо визначений статус Борець за незалежність України у XX сторіччі.

У 2010 посмертно нагороджений званням герой України. Вважається національним героєм України.

У 2008 році був визнаний третім зі ста великих українців після Ярослава Мудрого та Миколи Амосова за підсумками голосів в опитуванні громадської думи "Великі Українці".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: