fbpx
Сьогодні
08:45 27 Гру 2022

Минулої доби Збройні сили успішно відбили ворожі атаки біля 8 населених пунктів Донбасу, – Генштаб

За минулу добу українські Сили оборони успішно відкинули російських загарбників у районах 8 населених пунктів на Донбасі

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook Генерального штабу ЗСУ.

Успіхи українських захисників

У військовому командуванні повідомили, що підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів:

  • Новоселівське і Стельмахівка Луганської області,
  • Диліївка, Красногорівка, Водяне, Веселе, Мар'їнка і Побєда на Донеччині.

У Генштабі повідомили, що 25 грудня українські військовослужбовці уразили зосередження живої сили російських загарбників біля Новобілозерки Василівського району Запорізької області. Втрати противника склали до 100 військовослужбовців мертвими та пораненими. Серед них – 15 співробітників ФСБ рф.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала удару по району зосередження окупантів.

Окрім того, підрозділи ракетних військ і артилерії уразили:

  • 4 пункти управління,
  • 6 районів зосередження живої сили противника.

Атаки російської армії

Водночас у Генштабі наголосили, що "протягом минулої доби противник завдав 2 ракетних удари та здійснив 44 обстріли з реактивних систем залпового вогню"

Ситуація на напрямках фронту

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка без суттєвих змін, ворог зберігає військову присутність вздовж державного кордону, ознак формування його наступальних угруповань не виявлено.
  • На Сіверському напрямку противник обстріляв райони Винторівки, Манухівки, Рижівки та Ворожби Сумської області.
  • На Слобожанському напрямку вогневого впливу зазнали райони населених пунктів Глибоке, Красне, Стариця, Огірцеве, Новомлинськ, Дворічна та Куп'янськ Харківської області.
  • На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог обстрілював з танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Берестове, Тавільжанка, Табаївка, Крохмальне і Першотравневе на Харківщині; Новоселівське, Стельмахівка, Коломийчиха, Першотравневе і Площанка Луганської області та Ямполівка, Торське, Діброва і Григорівка на Донеччині.
  • На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник завдав вогневого ураження по районах понад 25 населених пунктів. Зокрема це – Білогорівка, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Курдюмівка, Водяне, Первомайське, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області.
  • На Новопавлівському напрямку постраждали Пречистівка, Золота Нива і Велика Новосілка на Донеччині.
  • На Запорізькому напрямку з мінометів та ствольної артилерії ворог обстріляв райони Темирівки, Ольгівського, Полтавки, Малої Токмачки, Новоданилівки, Новоандріївки та Плавнів Запорізької області.
  • На Херсонському напрямку від обстрілів окупантів постраждала цивільна інфраструктура населених пунктів Берислав, Веселе, Садове, Антонівка і Станіслав Херсонської області та місто Херсон.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони Ганна Маляр в інтерв'ю телемарафону "Єдині новини" розповіла, що на адмінмежу Донецької області планують вийти війська рф до кінця року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: