fbpx
Сьогодні
15:45 25 Гру 2022

Свята Церква Христова захоплюється вашою мужністю: Варфоломій привітав українців з Різдвом

English version here

Український народ зі святом Різдва привітав Вселенський патріарх Варфоломій та заявив, що Велика Церква Христова захоплюється хоробрістю і доблестю українців.

Про це пише Рубрика, посилаючись на вітання патріарха з Різдвом Христовим.

"Свята Велика Церква Христова – яка принесла християнську віру і візантійську цивілізацію на вашу батьківщину, Київську Русь, наприкінці Х століття – продовжує захоплюватися мужністю, хоробрістю і доблестю українського народу, який демонструє всьому світу справжню відданість та безмежну любов до своєї країни", зазначив Варфоломій.

Патріарх нагадав, що цього року добра звістка про Різдво лунає поряд із гомоном війни, спровокованої "агресією Російської Федерації в лютому минулого року".

Вона є "найгіршою європейською геополітичною та гуманітарною кризою з моменту закінчення Другої світової війни". Та також "негативно впливає на довкілля та суспільство в усьому світі".

Вселенський патріарх наголосив, що Велика Церква зараз особливо думає про українців, які цього року святкують Різдво Христове "в цю холодну пору… без електрики, без опалення". Окрім того невпинно молиться за "негайне відновлення миру та справедливості, за відродження України".

Варфоломій побажав, щоб прийдешній 2023 рік став "періодом миру, любові та солідарності, справді роком праведності нашого Господа".

Вселенський патріарх вважає, що "тільки солідарністю з українським народом можна подолати зло і темряву".

Він також висловив сподівання, що в майбутньому зможе знову відвідати "вашу нескорену батьківщину, заставши тоді всіх православних християн України об'єднаними в одній квітучій Церкві".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: