fbpx
Сьогодні
22:25 25 Гру 2022

Щоденно у китайській провінції Чжецзян фіксують мільйон нових випадків COVID-19

Щодня на сході Китаю у провінції Чжецзян фіксується близько мільйона нових випадків зараження COVID-19. Прогнозують, що найближчими днями показник може подвоїтися.

Про це повідомляє Reuters, пише Рубрика.

"За оцінками, пік інфікування у Чжецзяні настане близько Нового року, коли щоденна кількість нових випадків інфікування становитиме до двох мільйонів", – йдеться у заяві уряду Чжецзяна.

Влада провінції, населення якої становить 65,4 млн осіб, також повідомила, що наразі в лікарнях перебувають понад 13 тисяч інфікованих пацієнтів, з яких один має тяжкі симптоми, викликані COVID-19, а тяжкий стан ще 242 хворих спричинено основними захворюваннями.

Всупереч рекордному сплеску захворюваності по всій країні, Китай не повідомив жодного летального випадку від коронавірусу за останні п'ять днів.

Довідка

У Китаї за перші 20 днів грудня зафіксовано понад 250 млн випадків зараження COVID-19, уряд запровадив низку локальних карантинних заходів в окремих районах країни.

Через те, що міста Китаю захлеснула нова хвиля COVID-19, в аптеках відчувається дефіцит найпопулярніших ліків. У грудні в країні оголосили про послаблення COVID-обмежень та карантину. Це перші радикальні зміни з початку пандемії коронавірусу.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: