fbpx
Сьогодні
09:22 21 Гру 2022

У британській розвідці оцінили можливості військ рф щодо вуличних боїв у Бахмуті на Донеччині

У міських вуличних боях російські військові та сили "Вагнера" навряд чи зможуть досягти успіху, хоча вони за останній тиждень трохи просунулися на східній околиці міста Бахмут у Донецькій області.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міністерства оборони Великобританії у Twitter, станом на 21 грудня.

Як зазначили у британській розвідці, російська загарбники, ймовірно, сьогодні закріпилися в східних промислових районах міста. Іноді вони просувається в житлові райони міста. Вуличні бої продовжуються.

Як зазначають у зведенні, інтенсивні бої велися на Бахмутській ділянці з червня 2022 року, але лінія фронту в основному проходила відкритою місцевістю навколо східних підступів до міста.

З того часу, як у липні 2022 року російські війська увійшли до Лисичанська та Сєвєродонецька, у війні практично не було затяжних великомасштабних боїв у населених пунктах.

Враховуючи, що міські бої потребують висококваліфікованої піхоти з чудовим керівництвом молодшого рівня, "цей тип бою навряд чи дасть перевагу погано підготовленим "вагнерівцям" та мобілізованим резервістам російської армії", зазначають у Міноборони Британії.

Раніше британська розвідка роз'яснила жорстоку тактику групи "Вагнера" під Бахмутом.

"Ця жорстока тактика спрямована на те, щоб зберегти рідкісні активи "Вагнера" у вигляді досвідчених командирів та бронетехніки за рахунок доступніших новобранців-в'язнів, яких організація вважає витратним матеріалом", – наголошсили в огляді Міноборони Британії.

Окрім того, у британській розвідці вважають, що заснування росією "фронту творчих бригад" не допоможе окупантам на фронті.

Також за даними британської розвідки, російські військові продовжують будувати оборонні укріплення уздовж лінії фронту, які за своїми характеристиками практично не змінилися з часів Другої світової війни і в сучасних умовах мають сумнівну ефективність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: