fbpx
Сьогодні
14:21 22 Гру 2022

Повітряні сили розповіли, як швидко українські військові зможуть опанувати ЗРК Patriot

English version here

Зенітні ракетні комплекси Patriot, які нададуть Україні США, українські захисники зможуть опанувати протягом кількох місяців.

Про це пише Рубрика, посилаючись на речника Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону 22 грудня.

Спікер ПС наголосив, що в умовах мирного часу – це певний процес. Він підкреслив, що партнери ставляться до навчання дуже серйозно, все має відбуватися чітко за правилами.

"Але на сьогодні, в умовах, в яких опинилася Україна, я думаю, що буде прискорено процес, можливо, до кількох місяців.

Маємо приклад – Iris-T та NASAMS. Навчання наших зенітних ракетних фахівців, які поїхали за кордон тривало всього кілька тижнів. Вони приїхали, опанували ці комплекси й успішно виконують завдання в Україні. Ми бачимо, що є в них чимало успіхів: збитих російських і ракет, і "Шахедів"", зазначив Ігнат.

Нагадаємо, на тлі візиту президента України Володимира Зеленського до США державний секретар США Ентоні Блінкен у середу офіційно оголосив про новий пакет військової допомоги для України на суму 1,85 мільярда доларів, який уперше передбачає передачу системи протиповітряної оборони Patriot.

Своєю чергою міністр МЗС Дмитро Кулеба наголосив, що рішення президента Сполучених Штатів Джо Байдена про передачу Україні ЗРК Patriot є прецедентним і відчиняє двері для аналогічних кроків союзників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: