fbpx
Сьогодні
09:53 22 Гру 2022

Нагороду від українського капітана, що очолює батарею HIMARS, Зеленський передав Байдену

Фото: Телеграм/ Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський передав президенту Сполучених Штатів Америки Джозефу Байдену відзнаку "Хрест бойових заслуг" від українського капітана.

Про це повідомили під час трансляції з Білого дому перед переговорами двох лідерів у Вашингтоні, Телеграм Глави Держави.

"Сьогодні я передав Хрест бойової заслуги від українського командира батареї HIMARS своєму американському колезі. На нашій зустрічі в Бахмуті наш герой попросив мене передати його нагороду Джозефу Байдену на знак вдячності за неоціненну підтримку України та внесок США у зміцнення обороноздатності України", повідомив у дописі Зеленський.

"Один хлопець – це справжній герой, він капітан – попросив мене передати Вам його нагороду. Це капітан батареї HIMARS. Він дуже сміливий – і він сказав: "Передайте це дуже сміливому президенту".

Я передаю Вам "Хрест бойових заслуг". Це від нього. І лист – я не читав його. Він українською, але тут є переклад", зазначив український Президент під час зустрічі з Байденом.

Байден, почувши про прохання капітана, підтримав його схвальним жестом, піднявши стиснений кулак. А коли побачив нагороду, вигукнув "О, Боже", а потім додав, що дуже цінує це.

Зеленський та Байден у Вашингтоні

Фото: Телеграм/ Володимир Зеленський

Американський президент також спитав, чи є в листі ім'я військового, аби він міг сконтактувати з ним. Капітана звуть Павло.

Нагадаємо, що напередодні поїздки до Вашингтона Зеленський вручав нагороди військовим у Бахмуті Донецької області. І один із воїнів передав свою американському президенту.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: