fbpx
Сьогодні
08:54 22 Гру 2022

Президент України до Конгресу США: 2023 рік стане вирішальним у війні

Вирішальним у війні наступний, 2023 рік, назвав Президент Володимир Зеленський у зверненні до Конгресу США в Вашингтоні.

Про це повідомляє кореспондент ЄП.

Президент наголосив, що боротьба України триває, і Кремль потрібно перемогти на полі бою.

"Наші дві нації є союзниками в цій битві. І наступний, 2023 рік – вирішальний час у ній. Це час, коли українська сміливість і американська рішучість мають гарантувати майбутнє нашої з вами свободи. Свободи людей, які стоять за свої цінності", зазначив Глава держави.

Зеленський підкреслив, що цю битву не можна заморозити, відкласти або ігнорувати, сподіваючись, "що вас сам собою захистить океан".

"Світ надто взаємопов'язаний – від Сполучених Штатів і до Китаю, від Європи й до Латинської Америки, від Африки й до Австралії. Світ надто взаємозалежний, щоб хтось один міг залишитися осторонь і у безпеці, коли триває така битва", – підкреслив Зеленський.

Тим часом, президент США Джо Байден вважає, що підтримка союзниками України не зміниться на тлі повномасштабного російського вторгнення і в наступному році.

Нагадаємо, що Президент Сполучених Штатів переконаний, що війна України та росії без переговорів з путіним не обійдеться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: