fbpx
Сьогодні
09:05 21 Гру 2022

17 генераторів передав Ізраїль для звільненої Херсонщини

Фото: Міненерго

17 генераторів різної потужності Ізраїль передав установам Херсонської області.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Міністерство енергетики.

"Ми раді, що в Ізраїлю є можливість допомогти Україні у ці складні часи війни. Бажаю, щоб в кожному українському домі було світло, бажаю не зламатися і вистояти перед лицем цих важких випробувань, які випали на долю України", – наголосив Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Міхаель Бродський.

Він також висловив підтримку українському народу від імені держави Ізраїль.

У відомстві повідомили, що Ізраїль передає Херсонщині 17 генераторів різної потужності – 110 кВА, 170 кВА, 220 кВА та 250 кВА.

"Передача цих генераторів дає потужний імпульс для відновлення регіону в цілому.

Така підтримка показує, що всі об'єднуються, аби зробити життя людей на деокупованих територіях нормальним і цивілізованим, на відміну від того, що вони відчували під окупацією", наголосив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Довідка

Як писала Рубрика, унаслідок російської атаки безпілотниками 19 грудня, у Києві продовжуються аварійні відключення електроенергії. Також у столиці попередили про можливі перебої з водопостачанням протягом двох годин через ремонти.

У центральному регіоні України, а зокрема на Київщині та у столиці зберігається значний дефіцит потужності енергосистемі. У Києві забезпечують менш ніж половину потреби споживання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: