fbpx
Сьогодні
11:57 18 Гру 2022

Дефіцит автомобілів у росії дає змогу збагатитися китайському автопрому

Оскільки західні санкції та припинення поставок американських і європейських брендів викликали небувале зростання цін на машини у рф, цим скористалися китайські автовиробники, що збільшують свої прибутки на російському ринку.

Про це повідомляє ТАСС.

У виданні повідомили, що товарні запаси за марками, що пішли, будуть розпродані до кінця I кварталу 2023 року. А вартість нових машин зросте на 10%.

Проте в агентстві не вказують порог цін, від якого відштовхуються дилери.

За словами гендиректор ГК "Автодім" Андрія Ольховського, компанії з КНР "продовжать нарощувати обсяги та заробляти прибуток" на російському ринку.

Водночас дилери додають, що вартість машин залежатиме від курсів валют і логістичних ланцюжків поставок.

Зазначимо, що лише 14 брендів із 60 залишилися на російському автомобільному ринку до кінця 2022 року, три з них російські, а решта – китайські.

Китайські бренди становлять майже третину автомобільного ринку рф. Цей сектор більше, ніж будь-який інший, демонструє зростаюче значення Китаю для економіки росії після відходу західних компаній.

Нагадаємо, що російські активи французької автомобілебудівної компанії Renault переходять у державну власність рф та випускатимуть "Лади" та "Москвичі".

До того ж, як писала Рубрика, у росії продажі нових преміальних автомобілів обвалилися на 89% в порівнянні з минулим роком.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: