fbpx
Сьогодні
09:32 12 Гру 2022

рф все ще сподівається взяти під контроль усю Донеччину, Луганщину, Запоріжжя та Херсонщину, - розвідка Британії

У британській розвідці припускають, що головним пріоритетом російського командування залишається захоплення усієї Донецької області і є сподівання окупувати територію чотирьох південних областей – на що, втім, у кремля навряд чи вистачить ресурсів.

Про це йдеться в огляді Міністерства оборони Британії про війну в Україні за 12 грудня.

У ньому нагадують, що 8 грудня речник кремля Дмітрій Пєсков знову озвучив цілі "спецоперації" – він назвав головною метою рф "захист жителів Донбасу" й говорив про необхідність "звільнення" південно-східних областей. Ці коментарі дозволяють припускати, що "план-мінімум" кремля у війні поки залишається незмінним.

"Росія, скоріш за все, ще ставить за мету взяти під контроль усю Донеччину, Луганщину, Запоріжжя та Херсонщину. Військове командування, напевно, обрало пріоритетом глибше просування у Донецькій області. Проте поки не схоже, що росії вдасться досягти цих цілей – дуже малоймовірно, що російське командування зараз спроможне створити ефективні ударні сили, спроможні захопити такі території", – зазначають в огляді.

У британській розвідці вважають, що у найближчі кілька місяців рф навряд вдасться досягти якогось просування, яке мало б значення на оперативному рівні.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: