fbpx
Сьогодні
11:47 11 Гру 2022

Якою б не була ваша книга, головне – що вона є: 12 грудня стартує другий Національний тиждень читання

Другий Національний тиждень читання розпочнеться 12 грудня

Про це повідомила дружина Президента України в Телеграмі, інформує Рубрика.

Перша леді закликала україців читати книги, що пізнавати щось нове у рідній культурі, відволіктися від страшних подій.

"Якою б не була ваша #КнигаНаВійні, головне – що вона є. Читайте, щоб відкривати для себе багатогранність нашої та світової культури. Читайте, коли хочеться відволіктися від поганих новин. Читайте самі та разом із дітьми. Бо книжки і є тим самим світлом, що долає морок", зазначила Зеленська у повідомленні.

Дружина Президента підкреслила, що цього року червоною ниткою через багато книг проходить усвідомлення витоків зла, яке росіяни принесли в Україну. ЇЇ можна можна віднайти в історичній літературі та поезії.

"Хтось шукає відповіді в історії: вчитується глибше в трагедії Сандармоха та Биківні, відкриває для себе прізвища, які росія намагалася закопати в землю.

Хтось розуміє, що час переосмислити шкільні знання, і зачитується авангардною поезією Михайля Семенка або чуттєвими листами, які Василь Стус писав синові", – зазначила перша леді.

Водночас Зеленська закликала звернутися й до сучасних творів.

"Прочитати твори про життя, яке нас оточує, зокрема, від авторів, які просто зараз пишуть романи, воюючи на фронті". підкреслила дружина Президента.

Нагадаємо, що Національний тиждень читання започаткував Український інститут книги спільно з Міністерством культури та інформаційної політики у 2021 році.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: