fbpx
Сьогодні
11:26 08 Гру 2022

Зеленський надав звання Героя України пілоту Ворошилову, якому вдалося відвести несправний літак від Вінниці

Фото: instagram/karaya

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України військовому льотчику Вадиму Ворошилову з позивним "Karaya", який збивав над Вінницькою областю безпілотники "Shahed-136" та зміг відвести свій пошкоджений літак від населеного пункту.

Про це пише Рубрика, посилаючись на указ Глави держави.

"Присвоїти звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" Ворошилову Вадиму Олександровичу – майору", зазначено в документі.

Вадим Ворошилов

Фото: instagram/karaya

За наказом, Ворошилов нагороджений "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу".

Довідка

Нагадаємо, що 12 жовтня "Karaya" знищив 5 іранських дронів. Проте через пошкодження літака катапультувався на Вінниччині, спочатку відвівши винищувач від населеного пункту.

"На четвертий день після катапультування відвідали місце події, вибачився за створений дискомфорт жителям громади, подякував за стальні нерви, всебічну допомогу котру надали під час евакуації та віру в ЗСУ!",  написав льотчик пізніше в Instagram.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Vadym V (@___karaya___)

Тоді ж командувач Повітряних сил ЗС України генерал-лейтенант Микола Олещук ініціював клопотання про присвоєння пілоту високого звання Героя України".

6 грудня до Дня Збройни сил Вадим виставив пост на Instagram і написав:

"Сили оборони України стоять на захисті не лише нашої Держави, вони стоять на захисті всього цивілізованого світу, це щит який оберігає західний світ від орди, яка залишає після себе лише хаос та розруху!
Але цей захист дуже дорого вартує для синів України, тому це потрібно розуміти та пам'ятати!", наголосив пілот.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Vadym V (@___karaya___)

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: