fbpx
Сьогодні
13:43 08 Гру 2022

Угорщина заявила, що не підтримає новий пакет санкцій ЄС щодо росії, – FT

English version here

На зустрічі послів країн Європейського Союзу Угорщина виступила проти запланованого нового пакета санкцій проти російської федерації.

Про це повідомило у четвер видання Financial Times із посиланням на джерела.

"На зустрічі послів країн ЄС, що відбулася вчора, Угорщина, яка вже наклала у вівторок вето на пакет допомоги Україні в розмірі 18 млрд євро, виступила проти нового пакета санкцій проти росії і пропозиції подвоїти фонд ЄС для надання зброї Україні та іншим країнам", зазначають у виданні.

"Вони поводяться складно скрізь, де тільки можна. Це стає досить передбачуваним", – прокоментував високопосадовець Євросоюзу, поінформований про перебіг зустрічей.

Нагадаємо, що Будапешт накладає право вето на рішення, що вимагають одностайності всіх 27 держав-членів через відмову Брюсселя надати Угорщині частину коштів з фондів ЄС через проблеми з верховенством права.

Як писала Рубрика, 7 грудня в середу Єврокомісія оголосила про дев'ятий пакет санкцій проти росії за розв'язану нею війну, який пропонує затвердити країнам-членам.

До санкційного списку пропонують додати близько 200 фізичних осіб та компаній, серед яких:

  • військові,
  • представники оборонпрому,
  • члени Держдуми і Ради Федерації,
  • міністри,
  • губернатори
  • політики.

Окрім того, Єврокомісія пропонує санкції проти ще трьох російських банків та додаткові експортні обмеження для товарів подвійного призначення.

Єврокомісія також підготувала заходи для ускладнення росії доступу до виготовлення та закупівлі безпілотників.

Нагадаємо, що проти ухвалення пропозиції Єврокомісії виділити Україні у 2023 році 18 млрд євро фінансової допомоги висловилася Угорщина на засіданні Ради Європейського Союзу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: