fbpx
Сьогодні
15:50 06 Гру 2022

Виділення Україні 18 млрд євро у 2023 році від ЄС: Угорщина заблокувала ухвалення цієї пропозиції

English version here

Проти ухвалення пропозиції Єврокомісії виділити Україні у 2023 році 18 млрд євро фінансової допомоги висловилася Угорщина на засіданні Ради Європейського Союзу.

Про це повідомив у Twitter кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк.

"Як і очікувалося, на сьогоднішній зустрічі міністрів фінансів ЄС у Брюсселі не було надано зеленого світла щодо 18 мільярдів євро для України", зазначив журналіст.

"Угорщина все ще блокує, щоб забезпечити свої власні кошти ЄС. Дуже емоційні дебати, в яких Будапешт був розкритикований усіма, але безрезультатно", додав Джозвяк.

Нагадаємо, що Франція та Німеччина, а також Італія очолюють групу з приблизно 12 урядів, які закликають Єврокомісію переглянути своє рішення щодо замороження 7,5 млрд євро фінансування Угорщини.

Зазначимо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що і надалі не буде підтримувати план ЄС щодо надання Україні 18 мільярдів євро допомоги наступного року.

Як писала Рубрика, 6 листопада Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн попередила Президента Володимира Зеленського про те, що вже цього тижня буде винесена пропозиція щодо ухвалення фінансового пакета допомоги Україні на 18 мільярдів євро.

Нагадаємо, що Єврокомісія сподівалася до кінця року завершити правове оформлення надзвичайного пакета макрофінансової допомоги для України в обсязі €18 мільярдів на 2023 рік (МФД+) та розраховувала, що їй вдасться переконати Угорщину підтримати це рішення.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: