fbpx
Сьогодні
10:09 07 Гру 2022

Збільшити експорт газу зі Сполучених Штатів до Британії домовилися Байден та Сунак

У рамках спільних зусиль щодо зменшення платіжок за комунальні послуги та обмеження впливу росії на західні енергетичні запаси президент США Джо Байден та британський прем'єр Ріші Сунак домовились про збільшення експорту газу зі Сполучених Штатів до Великої Британії.

Про це повідомило видання The Guardian, пише ЄП.

Зазначимо, що Британія не залежала від великих обсягів російського газу до вторгнення в Україну.

Проте Британське королівство потерпало від сильного зростання цін, оскільки європейські сусіди конкурували за поставки, поспішаючи заповнити свої газосховища.

Сунак і Байден оголосили про партнерство з енергетичної безпеки та доступності. Вони створили спільну групу дій, яку очолять представники Вестмінстера та Білого дому з метою зменшення глобальної залежності від російських енергетичних носіїв.

У рамках домовленості Сполучені Штати мають намір більш ніж удвічі збільшити обсяг зрідженого природного газу, експортованого до Британії, порівняно з 2021 року.

Дві країни також мають намір співпрацювати для прискорення "зелених" ініціатив.

На кшталт таких як декарбонізація аерокосмічної промисловості, стимулюючи ринок електромобілів та розвиток енергоефективних пристроїв.

Вони також планують продовжувати співпрацю в галузі ядерної енергії та енергії водню.

Уряд заявив, що в рамках домовленості зі США вони прагнуть експортувати щонайменше 9-10 мільярдів кубічних метрів газу протягом наступного року через термінали Великої Британії.

Нагадаємо, Британія та Нідерланди 17 листопада підписали угоду, що має на меті взаємну допомогу у сфері енергетики на тлі викликів, створених війною та енергетичною кризою.

Німеччина також пропонує Британії обговорити угоду, яка би дозволила їм взаємно допомагати одне одному у разі дефіциту газу під час екстремально холодної погоди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: