fbpx
Сьогодні
08:28 07 Гру 2022

Генштаб: ЗСУ знищили 17 безпілотників та відбили ворожі атаки поблизу 10 населених пунктів на Донбасі

Фото: Телеграм / Сергій Гайдай

На Донбасі минулої доби українські Збройні Сили відбили атаки російських військ в районах 10 населених пунктів та авіація завдала 22 удари по районах зосередження загарбників.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook Генерального штабу ЗСУ.

Успіхи українських військових

 У військовому командуванні повідомили що за минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів:

  • Білогорівка Луганської області,
  • Верхньокам'янське, Спірне, Яковлівка, Бахмут, Біла Гора, Курдюмівка, Новобахмутівка, Мар'їнка і Новомихайлівка на Донеччині.

У Генштабі наголосили, що ворог продовжує зазнавати втрат. Зростає кількість загиблих загарбників серед мобілізованих Курської області, про що свідчать місцеві засоби масової інформації.

Окрім того, через інформації про людські втрати, війну в Україні все менше підтримує молоде покоління росіян. У місті Курськ та області поширюються чутки про можливе вторгнення Збройних Сил України.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 22 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 4 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

Крім того, підрозділи українських ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили:

  • пункт управління,
  • 3 райони зосередження особового складу,
  • район зосередження артилерії,
  • склад боєприпасів окупантів.

"За минулу добу наші воїни збили 14 ударних дронів типу "Shahed-136", один БпЛА "Орлан-10" та ще 2 ворожих безпілотники, тип яких уточнюється", зазначили у командуванні.

Атаки російської армії

За даними Генштабу, 6 грудня противник завдав 10 ракетних та 33 авіаційних удари.

Здійснив 75 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Від російських ракет постраждали житлові будинки та інші цивільні об'єкти міст Краматорськ, Кривий Ріг, а також село Степне Запорізької області.

У Генштабі заявили, що й надалі зберігається загроза ворожих ракетних ударів по об'єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури на всій території України.

Ситуація на напрямках фронту

  • На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. На полігонах республіки Білорусь триває підготовка ворожих підрозділів.

У звіті наголошується, що зростає невдоволення діяльністю військово-політичного керівництва Білорусі серед військовослужбовців прикордонної служби та збройних сил цієї країни через загрозу втягування республіки у війну з Україною.

  • На Сіверському напрямку ворог здійснив артилерійські та мінометні обстріли населених пунктів Грем'яч Чернігівської області та Есмань, Павлівка, Кіндратівка, Запсілля і Миропілля на Сумщині.
  • На Слобожанському напрямку обстрілів з танків, мінометів і ствольної артилерії зазнали райони населених пунктів Стрілеча, Красне, Тернова, Огірцеве, Стариця, Гатище, Вовчанські Хутори, Волохівка, Чугунівка та Кам'янка Харківської області.
  • На Куп'янському напрямку противник веде оборонні дії. Вогневого ураження з танків та всього спектру артилерії зазнали райони населених пунктів Дворічна, Куп'янськ, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне, Піщане, Берестове і Першотравневе Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині.
  • На Лиманському напрямку окупанти обстріляли райони Макіївки, Площанки і Невського Луганської області та Терни, Ямполівка і Лиман на Донеччині.
  • На Бахмутському та Авдіїівському напрямках противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Обстрілів з танків, мінометів ствольної та реактивної артилерії зазнали населені пункти Білогорівка, Верхньокам'янське, Спірне, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Курдюмівка, Дружба, Залізне, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області.
  • На Новопавлівському напрямку ворог веде оборону. Ворожа артилерія та міномети стріляли по районах населених пунктів Вугледар, Богоявленка, Пречистівка та Золота Нива Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку противник намагається покращити тактичне положення. Здійснив обстріли з танків, мінометів та артилерії в районах більш як 10 населених пунктів. Серед них Времівка і Новопіль Донецької області та Ольгівське, Дорожнянка, Гуляйполе, Залізничне, Степове і Плавні Запорізької області.
  • На Херсонському напрямку ворог обороняється, проводить посилення угруповання військ. Здійснив артилерійські обстріли районів більш як 15 населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення. Це, зокрема, Осокорівка, Золота Балка, Дудчани, Антонівка, Білогрудове Херсонської області, Херсон та Миколаїв.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: