fbpx
Сьогодні
20:40 05 Гру 2022

КНДР артилерією обстріляла морську буферну зону у відповідь на навчання Південної Кореї та США

English version here

Фото: Koreas

У понеділок Північна Корея здійснила близько 130 артилерійських пострілів у бік східної та західної морської буферної зони, реагуючи на проведення Південною Кореєю та Сполученими Штатами військових навчань із бойовою стрільбою в прикордонному регіоні.

Про це повідомляє Yonhap, пише Рубрика.

За даними південнокорейського Об'єднаного комітету начальників штабів (ОКНШ), артилерійські обстріли КНДР велись, імовірно, із застосуванням реактивних систем залпового вогню.

Снаряди потрапили в морські буферні зони на північ від Північної розмежувальної лінії (фактичного морського кордону), які були встановлені згідно з військовою угодою між Сеулом і Пхеньяном від 19 вересня 2018 року.

"Артилерійські обстріли східної та західної морських буферних зон є явним порушенням військової угоди від 19 вересня, і ми рішуче закликаємо Північ негайно припинити їх", – йдеться в заяві ОКНШ Південної Кореї.

Пхеньян своєю чергою підтвердив, що здійснив артилерійські обстріли у відповідь на військові навчання Південної Кореї та США, і закликав Сеул "припинити нагнітання напруженості" шляхом проведення військових дій поблизу кордону.

У 2022 році КНДР здійснила рекордну за останній час кількість ракетних випробувань, а також піднімала авіацію та здійснювала артилерійські обстріли біля південнокорейського кордону.
Південна Корея та США вважають, що Пхеньян може готуватися до здійснення ядерного випробування – сьомого з 2006 року.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: