fbpx
Сьогодні
22:04 05 Лис 2022

ЄС рішуче засуджує багаторазові незаконні запуски ракет Північною Кореєю

Фото: GETTY

Значне збільшення кількості незаконних ракетних запусків з боку КНДР, включаючи запуск міжконтинентальної балістичної ракети та балістичної ракети малої дальності, яка впала на південь від Північної граничної лінії, викликало обурення в ЄС

Про це, як пише "ЄП", йдеться у заяві високого представника ЄС Жозепа Борреля.

Борель заявив: "Зазначені дії є небезпечною ескалацією неодноразового порушення КНДР резолюцій Ради Безпеки ООН. Безпрецедентна кількість балістичних ракет, запущених КНДР у 2022 році, є тривожною ілюстрацією її намірів продовжувати підривати глобальний режим нерозповсюдження. Це становить серйозну загрозу для всіх країн і підриває міжнародний та регіональний мир і безпеку".

За його словами, дії КНДР вимагають рішучої та об'єднаної відповіді з боку міжнародного співтовариства.

У заяві йдеться: "ЄС закликає всі держави-члени ООН, особливо членів Ради Безпеки ООН, забезпечити повну імплементацію санкцій, щоб запобігти отриманню КНДР матеріалів, знань та фінансів, які підтримують її незаконні збройні програми".

Борель наголосив: "КНДР повинна негайно виконати резолюції Ради Безпеки ООН, відмовившись від усієї своєї ядерної зброї, інших видів зброї масового знищення, програм балістичних ракет та існуючих ядерних програм у повний, перевірений та незворотній спосіб, а також припинити всю пов'язану з цим діяльніст".

ЄС висловив повну солідарність з Японією та Республікою Корея і знову закликав КНДР припинити свої агресивні та дестабілізуючі дії, поважати міжнародне право та відновити діалог з усіма відповідними сторонами.

Рубрика писала, що КНДР та Південна Корея обмінялися запусками балістичних ракет: десять до трьох.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: