fbpx
Сьогодні
12:22 01 Гру 2022

Влада вас попередить: секретар РНБО закликав українців не жити в очікуванні ракетних ударів

Фото: Радіо Свобода

Український народ закликали не переживати і не жити в очікуванні масованих ракетних ударів, адже  система оповіщення завчасно попередить.

Про це наголосив Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

"Я хочу всіх заспокоїти. Коли буде ракетний обстріл, влада обов'язково вас про це буде повідомляти. Не треба жити постійно в очікуванні якихось неприємностей. Живіть своїм життям, яке і так складне", закликав Данілов.

Секретар РНБО нагадав, що в Україні діє система оповіщення, яка неодноразово довела свою ефективність.

Окрім цього Данілов порадив брати інформацію про майбутні обстріли тільки з перевірених джерел, адже росія робить багато "вкидів" в інформаційний простір і часто вони є фейковими.

Як раніше писала Рубрика, начальниця пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк повідомляла, що росія своїми погрозами про "вирішальну ракетну атаку" може тиснути на Україну, таким чином намагаючись вплинути та залякати населення.

Гуменюк вважає, що рф намагається тиснути там, де не вистачає інших аргументів.

"Ми знаємо, скільки ракет в них залишилося і якого класу. Ми розуміємо, що вони здатні застосовувати їх максимально сильно…

Але ми також усвідомлюємо, що зношення тих засобів, за допомогою яких вони випускають ракети, теж мають свої показники, вони також враховуються нашими аналітиками.

Це шалений психологічний тиск в умовах створеного енергетичної кризи, коли люди напружені і вишукують момент виплеснути незадоволення", підкреслила Гуменюк.

Як писала Рубрика, у Генштабі ЗСУ також повідомили, що за минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів:

  • Новоселівське, Стельмахівка і Білогорівка Луганської області,
  • Білогорівка, Яковлівка, Бахмут, Курдюмівка, Красногорівка, Кам'янка, Водяне, Первомайське і Мар'їнка на Донеччині.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну армія рф втратила у загальному підсумку близько 89 440 вояк, лише за одну добу близько 560 загарбників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: