fbpx
Сьогодні
11:11 01 Гру 2022

Гуменюк: повідомленнями про "вирішальну ракетну атаку" росія здійснює інформаційний тиск на Україну

English version here

Росія своїми погрозами про "вирішальну ракетну атаку" може тиснути на Україну, таким чином намагаючись вплинути та залякати населення.

Про це пише Рубрика посилаючись на начальницю прес-центру Сил оборони Півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

Представниця пресслужби зазначила, що такі закиди росії – це елементи гібридної війни, інформаційний тиск і намагання ворога "брязкати зброєю".

Гуменюк вважає, що рф намагається тиснути там, де не вистачає інших аргументів.

"Ми знаємо, скільки ракет в них залишилося і якого класу. Ми розуміємо, що вони здатні застосовувати їх максимально сильно…

Але ми також усвідомлюємо, що зношення тих засобів, за допомогою яких вони випускають ракети, теж мають свої показники, вони також враховуються нашими аналітиками.

Це шалений психологічний тиск в умовах створеного енергетичної кризи, коли люди напружені і вишукують момент виплеснути незадоволення", підкреслила Гуменюк.

Начальниця прес-центру наголосила, що військові оперативно інформують про ракетоносії чи інші засоби ворога, щоб українці були готовими до масованої ракетної атаки.

Нагадаємо, що наприкінці минулого тижня військові та керівництво України попереджало про можливі ракетні атаки з боку рф. Окрім того, захисники фіксують підготовку ворога до ймовірних обстрілів.

Водночас військові припускають, що росіяни можуть навмисно нагнітати ситуацію, але населення закликають бути готовими до таких дій ворога.

Як писала Рубрика, у Генштабі ЗСУ також повідомили, що за минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів:

  • Новоселівське, Стельмахівка і Білогорівка Луганської області,
  • Білогорівка, Яковлівка, Бахмут, Курдюмівка, Красногорівка, Кам'янка, Водяне, Первомайське і Мар'їнка на Донеччині.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну армія рф втратила у загальному підсумку близько 89 440 вояк, лише за одну добу близько 560 загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: