fbpx
Сьогодні
13:45 01 Гру 2022

Україна хоче взяти в оренду турецькі плавучі електростанції: йдуть перемовини

Керівництво Одеської області та компанія "Укренерго" ведуть перемовини з турецькою компанією Karpowership про те, щоб взяти у користування плавучі електростанції.

Про це в інтерв'ю Nikkei розповіла топменеджерка компанії Зейнеп Харезі.

Як зазначила вона, Україна має на меті орендувати три енергобаржі загальною потужністю 300 МВт і розмістити їх поблизу Одеси.

Окрім комерційних і технічних параметрів, сторони обговорюють також безпеку суден. За словами Харезі, пропонують механізм схожий із зерновою угодою. Для цього може знадобитися посередництво ООН.

"Залежно від потреб і погоджень, ми могли б зробити це до кінця року. Судна готові, ми можемо розгорнути їх за три тижні", сказала Харезі.

Довідка

Через російські ракетні атаки на енергоінфраструктуру в Україні є значний дефіцит електроенергії. Україні доводиться тестувати імпорт електроенергії з Європи.

Як писала Рубрика, Україна провела тестовий імпорт електроенергії з Румунії. Проте голова комітету Верховної Ради з питань енергетики каже, що це забезпечить менше ніж 10% від потреб.

По всім регіонам України відбуваються екстеренні відключення енергопостачання.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що близько 6 мільйонів абонентів в Україні станом на вечір 30 листопада відключені від електрики. Глава держави вимагає зробити ситуацію якомога більш прогнозованою та справедливою для всіх громадян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: