fbpx
Сьогодні
12:23 29 Лис 2022

Дефіцит в українській енергосистемі так і становить 30%: застосовують відключення у всіх областях

English version here

29 листопада, на 11:00 вівторка, виробники електроенергії забезпечують 70% споживання електроенергії в Україні, а значить дефіцит потужностей становить 30%. Саме тому у країні продовжуватимуть обмежувати електропостачання у всіх областях.

Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго".

Така ситуація склалася через те, що зріс дефіцит, який викликаний аварійним відключенням блоків на декількох електростанціях 28 листопада зранку, а також подальше зростання споживання через погіршення погодних умов, пояснює регулятор.

"Загальний дефіцит в енергосистемі – це наслідок семи хвиль ракетних ударів росіян по енергетичній інфраструктурі країни", підкреслили в Укренерго.

Враховуючи дефіцит компанія доводить до операторів систем розподілу (обленерго) ліміти споживання по кожній області, перевищувати які не можна.

Графіки відключень складають та безпосередньо застосовують обленерго, а обмеження мають застосовуватися рівномірно між споживачами.

Нагадаємо, що 28 листопада, через стрімке зростання дефіциту в енергосистемі застосовуються аварійні відключення по всій території України.

Як писала Рубрика, у Києві, щоб уникнути відключення електроенергії на період не більше 4 годин для кожної групи споживачів, енергетики обіцяють докласти усіх зусиль.

Довідка

Як пояснюють у ДТЕК, стабілізаційні відключення відбуваються на завчасно визначений обсяг електроенергії, наданий оператором "Укренерго".

Завдяки тому, що обленерго завчасно знають, на скільки потрібно зменшити споживання електроенергії, вони можуть рівномірно його розподілити між різними споживачами і скласти графік.

Існують також екстрені відключення, на випадок, якщо енергосистему потрібно збалансувати на більший за передбачений графіком обсяг.

Таке навантаження на систему неможливо спрогнозувати заздалегідь: диспетчери обленерго отримують команду на додаткові відключення і повинні її виконати протягом 15 хвилин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: