fbpx
Сьогодні
09:24 29 Лис 2022

Сполучені Штати анонсують нову допомогу для української енергетичної системи, - ЗМІ

English version here

Щоб Україна мала можливість продовжувати передавати електроенергію в умовах російських атак на енергетичну систему країни, держсекретар США Ентоні Блінкен оголосить 29 листопада про нову допомогу українській державі.

Про це повідомив високопоставлений представник Держдепартаменту США, інформує агентство Reuters, цитує ЄП.

У виданні зазначили, що Блінкен прибув до Румунії у понеділок ввечері на зустріч з союзниками НАТО і міністрами закордонних справ країн G7.

Нагадаємо, що 28 листопада міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з дипломатами НАТО, які приїхали до Києва. Він наголосив, що трансформатори є найбільшим необхідним для відновлення елементом енергетичної інфраструктури.

Американський чиновник на умовах анонімності, зазначив, що Вашингтон працює з американськими комунальними службами та постачальниками обладнання.

А також із європейськими країнами над пошуком обладнання, яке може допомогти відновити високовольтні станції електропередачі, пошкоджені внаслідок російських ракетних ударів.

Блінкен має намір використати зустріч нової координаційної групи з енергетики у вівторок, до якої входять країни G7 та інші держави.

Держсекретар США планує на зустрічі "розповісти про те, що Сполучені Штати змогли мобілізувати, і про наші плани щодо доставки цього обладнання в Україну якнайшвидше в протягом наступних кількох тижнів". Про це зазначив анонімний чиновник.

Він не уточнив, у якій формі буде надано допомогу та яка її сума.

Вашингтон також закликає інші країни зробити те саме. Для того, щоб Київ міг запобігти відключенням електроенергії, які залишають мільйони людей у ​​темряві та без опалення у розпал мінусових температур, сказав чиновник.

Нагадаємо, Європейський Союз надасть Україні подальшу гуманітарну допомогу для того, щоб допомогти їй пройти зиму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: