fbpx
Сьогодні
10:11 01 Гру 2022

У британській розвідці вважають, що у рф виникла проблема з ефективністю стратегії ударів по інфраструктурі України

English version here

Намагання російської федерації повністю знищити критичну інфраструктуру України не стали ефективними, як можна було очікувати, наприклад, на початку війни.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки міноборони Британії станом на 1 грудня.

"Починаючи з жовтня 2022 року, росія неодноразово атакувала розподільчу мережу України, насамперед крилатими ракетами.

Це, ймовірно, перший приклад спроби росії реалізувати концепцію стратегічної операції зі знищення критично важливих цілей, яка є ключовим компонентом військової доктрини, прийнятої нею в останні роки", зазначають у зведенні.

За задумом росії, концепція передбачає використання ракет дальнього радіуса дії для ударів по критично важливих об'єктах національної інфраструктури ворожої держави, а не по її збройних силах.

Мета таких ударів – деморалізація населення і, зрештою, примушення керівництва держави до капітуляції.

Російські удари продовжують спричиняти дефіцит електроенергії, що призводить до невибіркових, широкомасштабних гуманітарних страждань по всій Україні, наголошується у зведенні.

Проте, ефективність цієї стратегії, ймовірно, притупилася, оскільки росія вже витратила значну частину своїх придатних ракет проти тактичних цілей.

Окрім того, як повідомляють у розвідці, Україна на цей момент вже успішно мобілізувалася протягом дев'яти місяців. Тому матеріальний і психологічний ефект цієї операції, ймовірно, буде меншим, ніж якби вона була розгорнута в початковий період війни, наголосила британська розвідка.

Раніше, у британській розвідці розповіли про недоліки у розгортанні російських батальйонно-тактичних груп.

Нагадаємо, в ISW вважають, що найближчим часом на фронті в Україні зросте загальний темп військових операцій.

Окрім того, у британській розвідці пояснили, щоб продовжити наступ на північ Донбасу, росія має на меті захопити ділянку фронту у районі Павлівки та Вугледара на Донеччині. Саме тому там продовжуються інтенсивні бої.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: