fbpx
Сьогодні
09:54 29 Лис 2022

У британській розвідці розповіли про недоліки у розгортанні російських батальйонно-тактичних груп

Фото: Головне управління розвідки Міноборони України

Оскільки під час бойових дій високої інтенсивності батальйонно-тактичні групи продемонстрували певні недоліки, то в останні три місяці російські війська значною мірою припинили їх розгортання в Україні.

Про це стверджують у британській розвідці, пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії.

Британські розвідники повідомили, що концепція БТГ відігравала важливу роль у російській військовій доктрині протягом останніх десяти років. Вона передбачала, що батальйони інтегровані з повним спектром допоміжних підрозділів, куди входила бронетехніка, розвідка і (на відміну від звичайної західної практики) артилерія.

"Деякі внутрішні недоліки концепції БТГ були виявлені в ході високоінтенсивних, широкомасштабних бойових дій війни в Україні.

Відносно невелика кількість бойової піхоти, що виділяється БТГ, часто виявляється недостатньою", наголосили в огляді.

Як стверджує британська розвідка, децентралізований розподіл артилерії не дозволив росії повною мірою використати свою перевагу в кількості гармат.

Окрім того, лише деякі командири БТГ були наділені повноваженнями гнучко використовувати можливості так, як це було передбачено моделлю БТГ.

Раніше повідомляли, що росія, ймовірно, знімає ядерні боєголовки зі старіючих ядерних крилатих ракет і обстрілює Україну ракетами без бойової частини.

Нагадаємо, в ISW вважають, що найближчим часом на фронті в Україні зросте загальний темп військових операцій.

Окрім того, у британській розвідці пояснили, щоб продовжити наступ на північ Донбасу, росія має на меті захопити ділянку фронту у районі Павлівки та Вугледара на Донеччині. Саме тому там продовжуються інтенсивні бої.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: