fbpx
Сьогодні
12:27 30 Лис 2022

Вітання командувача Повітряних сил радіотехнічним військам Facebook заблокував: що трапилося

Фото: ПС ЗСУ

Соціальна мережа Facebook "забанила" повідомлення від командування Повітряних сил із привітанням генерал-лейтенанта Миколи Олещука воїнам радіотехнічних військ.

Про це пише Рубрика, посилаючись на акаунт командування ПС, скриншот, наданий УП та речника Повітряних сил Юрій Ігнат у коментарі УП.

Нагадаємо, що 16 вересня 2010 року вийшов наказ міністра оборони України №490, згідно з яким 30 листопада святкуватимуть День радіотехнічних військ Повітряних сил Збройних сил України.

Зазначимо, що радіотехнічні війська є основним джерелом інформації про повітряну обстановку і призначені для ведення радіотехнічної розвідки повітряних об'єктів та оповіщення військ.

Як повідомляють, привітання Олещука було оприлюднене на офіційній сторінці командування, але за кілька годин було заблоковане з мотивацією "порушує стандарти спільноти".

У пресслужбі Повітряних сил неабияк обурилися цьому факту.

Як уточнив УП речник Повітряних сил Юрій Ігнат, повідомлення було опубліковано о 6.10, а о 10.30 забанено. За цей час воно зібрало понад 200 репостів та тисячі переглядів.

вітання ПС ЗСУ забанив Фейсбук

Фото: Скріншот

Привітання було оприлюднене ще раз із кількома корективами. Зокрема формулювання "ефективної утилізації російської нечисті в повітрі!" замінене на утилізацію ворога, а фраза "здичавілого русского мира" на "руzzкого міра".

Оригінал привітання можна знайти у Telegram-каналі Повітряних сил.

Нагадаємо, що Facebook неодноразово банив пости зі згадуванням незаконної воєнної агресії російської федерації.

Як писала Рубрика, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний також привітав військових радіотехнічних військ.

Як зазначив він, радіотехнічні війська Повітряних сил Збройних сил України за понад дев'ять місяців широкомасштабної війни виявили понад 240 тисяч ворожих цілей та врятували сотні тисяч людських життів.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну армія рф втратила у загальному підсумку майже 88 900 вояк, лише за одну добу близько 500 загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: