fbpx
Сьогодні
10:05 30 Лис 2022

Залужний: понад 240 тисяч ворожих цілей виявили радіотехнічні війська від початку війни

Фото: З відкритих джерел

Радіотехнічні війська Повітряних сил Збройних сил України за понад дев'ять місяців широкомасштабної війни виявили понад 240 тисяч ворожих цілей та врятували сотні тисяч людських життів.

Про це заявив у Телеграмі головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, вітаючи із професійним святом військовослужбовців та працівників радіотехнічних військ.

"За 9 місяців широкомасштабної війни радіотехнічними військами Повітряних сил виявлено та супроводжено понад 240 тисяч повітряних цілей противника.

Близько 80% знищується нашими вогневими засобами. Це сотні тисяч врятованих життів, це збережена інфраструктура. І це показник високої майстерності наших воїнів", підкреслив Головнокомандувач.

Залужний наголосив, що він пишається українськими радіотехнічними військами.

"Пишаюся, дякую за службу і вітаю із професійним святом військовослужбовців та працівників радіотехнічних військ Повітряних сил Збройних сил України!

Вічна пам'ять тим, хто наблизив нас до Перемоги, але, на жаль, не розділить її з нами", – зауважив головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, що 16 вересня 2010 року вийшов наказ міністра оборони України №490, згідно з яким 30 листопада святкуватимуть День радіотехнічних військ Повітряних сил Збройних сил України.

Радіотехнічні війська є основним джерелом інформації про повітряну обстановку і призначені для ведення радіотехнічної розвідки повітряних об'єктів та оповіщення військ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: